Eksamensperioden i historie kan være både utfordrende og nervepirrende. Vi i Clio-styret ønsker derfor å komme med noen tips for å gjøre perioden noe lettere (og kanskje litt gøy også?)

Helle (leder, bachelorstudent):

Tips til lesing: Stå opp tidlig hver dag for å få mest ut av dagen. Gjerne tenk at du skal «på jobb», og start kl. 08.00. Jeg starter stort sett dagen kl. 08.00 på biblioteket med en stor kaffe samtidig som jeg skriver en plan/liste for dagens lesing. Starter man tidlig har man også gjerne tid til å ta noen timer fri på kvelden etter lesingen.

Siste forberedelser: Her skulle jeg gjerne sagt «slapp av siste dag/kveld», men jeg personlig har aldri klart å slappe av uten å føle at jeg mister verdifull tid. På selve dagen står jeg opp tidlig for å få en siste oversikt mens jeg spiser en god frokost (uten mat og drikke, duger helten ikke!)

Under eksamen: Kladdearket man får utdelt under eksamen er gull verdt! Så fort oppgavene er publisert (det siste minuttet kan være veldig nervepirrende) skriver jeg gjerne ned ALT jeg kan, og deretter en disposisjon. Slik kan jeg senke skuldrene resten av tiden, og bare skrive.

Min faste plass på biblioteket gjennom eksamensperioden (ja, jeg er et rutinemenneske!)

Ragnhild (nestleder, bachelorstudent):

Lesetips: Stå opp tidlig, og jobb i 45 minutters intervaller. Prøv å ha kveldene fri!

Siste forberedelser: Les gjennom notater og powerpoint, og ellers slapp av siste dagen før eksamen. Har du ikke lært det til nå, er sjansen stor for at du ikke kommer til å lære det i det hele tatt.

Under eksamen: Bruk kladdearket flittig! Skriv opp stikkord om alt du kommer på om temaet før du begynner å skrive. Kommer du på noe underveis, så skriv det også ned på kladdearket. Sjansen er stor for at du glemmer det hvis ikke!

Arvid (styremedlem, bachelorstudent):

Tips til lesing: Prøv å unngå skippertak, og ta en lesepause når konsentrasjonen vandrer!

Siste forberedelser: Se på forelesernes powerpointer og tidligere eksamensoppgaver. Les deg opp der du føler det trengs.

Under eksamen: Legg deg tidlig, spis frokost, ta med mat og drikke til eksamen, for eksempel vann, energidrikk/kaffe, nøtter eller lignende.

"Når eksamenslesingen tar overhånd"

Silje (styremedlem, bachelorstudent):

Lesing til eksamen: Viktig å huske å ta pauser innimellom! Sett gjerne en alarm på f.eks. 45 minutter og jobb intensivt, så ta en 15 min pause.

Siste forberedelser: Ikke stress med å prøve å huske nytt stoff dagen før eksamen. Les heller gjennom notatene og frisk opp kunnskapen du allerede kan.

Under eksamen: Les gjennom oppgavene nøye og skriv ned alt man husker på et ark. Også veldig viktig å huske å spise og drikke godt!

Thea (markedsføringsansvarlig, bachelorstudent):

Eksamenslesing: Husk å ta pauser! Etter å ha sittet rundt 45 minutter kan man gjerne gå ut for å ta litt luft. Hvis du føler at tiden ikke strekker til og du kanskje har tusen ting som plager deg med eksamen, bestill en time på SiA helse. De hjelper veldig godt studenter som har det tøft.

Siste forberedelse: Eksamensperioden er lang og tøff og det er vanskelig å ta seg tid til pauser, men prøv å legge fra deg arbeide når du er ferdig for dagen. Det er også viktig å sove godt og være uthvilt. Ta gjerne «helt fri» fra lesingen siste kveld. Det er viktig at du får hvilt deg.

Under eksamen: Ta deg god tid, og les spørsmålet nøye

Kollokviegruppe i eksamensperioden
Min tidslinje over norsk historie fra borgerkrigstiden til reformasjonen

Olav (økonomiansvarlig, masterstudent):

Eksamenslesing: Jeg skriver sammendrag av alle de dokumenter, powerpointer og pensumbøker jeg har, og deler disse inn i tema. Jeg anbefaler også å delta i en kollokviegruppe, der man blant annet sammen kan gå igjennom tidligere eksamensoppgaver.

Dagen før: Dagen før unngår jeg så godt jeg kan å lese nytt stoff. Likevel anbefaler jeg å finne noen i klassen som ønsker en repetisjons økt, booke et grupperom og fylle tavla med alt det dere diskuterer. Ellers legger jeg meg tidlig selv om det kan være utfordrende kvelden før.

Eksamensdagen: På selve dagen er jeg på UiA rundt kl. 7.30. Jeg tar meg en kaffe og venter til kantinesalget åpner og får i meg favorittbaguetten min. Hvis det er noe jeg er usikker på til eksamen så slår jeg det fort opp i sammendragene mine. Etter hvert kommer kollokviegruppa mi og vi tar noen siste-liten-spørsmål før vi går bort i god tid til eksamenslokalet.

Vi ønsker alle historiestudenter lykke til i den kommende perioden! Vi heier på dere!

Kategorier: Studentblogg